11/12 november

Judogoud Arashi op residentietoernooi Den Haag!

Rens 3e in Limburg 

Breda Oosterhout- Veel prijzen voor Bliemer Arashi in Roermond, Breda, Zevenbergen en op het grote Residentitoernooi te Den Haag! Vorige week prijzen op Open Breda in de Scharen. In Zevenbergen 6x goud en een 500 puntenbeker voor Luke Prinsen uit Breda. Vera Wandel werd met zware wedstrijden kampioen op het residentietoernooi en Rens Damme pakte brons in Roermond.

Vera Wandel behaalde een mooie overwinning in Den Haag. Het vijfde jaar op rij op dit toernooi! De lustrumeditie van het Internationale Residentie toernooi in Den Haag op 11 en 12 november werd op een nieuwe grotere locatie gehouden om alle judoka’s, die er aan mee wilde doen, een deelnameplaats te geven. In de 5 jaar dat dit toernooi wordt georganiseerd is het uitgegroeid tot een van de grootste toernooien van Nederland, waar ook dit jaar de hele Nederlandse judotop aanwezig was, aangevuld met de deelnemers uit o.a. Engeland, Duitsland, Zweden en Oekraïne. Vanaf de eerste editie was Vera Wandel een van de vaste deelnemers. Dit jaar in de categorie min 15 jaar min 32kg. Ook dit jaar keek ze ernaar uit om haar krachten met de sterksten te meten. Vera trof tijdens haar eerste partij een vrij forse Engelse judoka. Door de felheid van de tegenstander en het verschil in het gewicht had Wandel moeite om een goede pakking te maken. Desondanks trok ze de wedstrijd naar zich toe door 3 wazari’s te scoren. De tweede ronde was erg spannend: de tegenstander gebruikte een verboden techniek. Geen straf of diskwalificatie voor de tegen partij maar de EHBO voor Wandel. Gelukkig viel het mee en kon Vera Wandel de wedstrijd afmaken. Vera zag kans om haar opponent in een verwurging te nemen, de tegenpartij klopte af, ippon. In de finale werpte Vera haar tegenstander snel vol op de rug, maar werd slechts met een wazari beloond. Door vooral haar wil om te winnen en een doorzettingsvermogen stond Vera Wandel voor de 5de keer/jaar op het hoogste podium op dit zware toernooi!

De broers Michael en Patrick Pannekoek werden vorige week nog respectivelijk 2e en 3e op de Open Breda. Hier verloor Michael van Merlijn den Hartog in de finale. In Den Haag werd dit recht gezet na een tactisch gesprek met de trainer. Michael’s eerste partijen waren meteen spannend, maar met winst afgerond. De halve finale was tegen Axel Heeren. Hierop krijgt Michael geen vat. Met een schouderworp op 2 knieën scoorde Axel een wazari. Niet veel later met dezelfde worp een ippon. De wedstrijd voor de derde plaats ging tegen Merlijn Den Hartog (de kampioen Open Breda). Michael bracht het gevecht dichtbij hem met een harde pakking, waarmee den Hartog geen raad wist, waardoor hij niet in zijn spel kwam en alleen maar probeerde onder de druk uit te komen. Dit zorgde voor drie straffen binnen 40 seconden, 1 maal voor buiten de mat stappen, 1 maal naar de grond gaan zonder techniek en 1x passiviteit/buitende mat stappen. Derde plaats op de meetmoment -18 voor de internationale toernooien. Ook broer Patrick wist fantastisch 3e te worden (judo heeft 2 bronzen medailles). Patrick’s eerste partij was tegen Martijn Visser. Met zijn favoriete pakking en makikomi scoorde hij een wazari. Tweede partij was tegen Franse judoka Victor Bazzo Bortot. Het vertrouwde recept goed druk zetten, favoriete pakking en dreigen met makikomi (buiten/binnen) afwisselend met de binnenwaartse beenworp. Dit leidde tot 3 wazari’s en uiteindelijk een houdgreep. De halve finale was tegen Vince Klijssen. Dit is echter geen wedstrijd geworden, omdat Patrick te gretig was en achter hem aan liep om hem te pakken. Hierdoor liep Patrick in een heupworp en verloor op ippon. De wedstrijd om de derde plaats was tegen Sven Litjes. Een zware bevochte partij. Patrick heeft de gehele wedstrijd controle gehad met zijn pakking en dreiging makikomi en binnenwaartse beenworp. Daarnaast was op aandringen van de coach zijn pakking hard, waardoor Patrick de bovenliggende partij was. Wat resulteerde in 2 straffen (hangen/zonder worp naar de grond en buiten de mat). Was een slopende partij, ook omdat altijd tegen een counter aan lopen mogelijk was. Na 5 of 6 minuten in de Golden Score maakte Patrick de bevrijdende wazari met een makikomi. De worp was niet prefect, maar Patrick bleef doordraaien en onder controle houden, waardoor er een wazari werd gegeven. Wat een super sportdag! In Roermond deden de andere broertjes Raph en Rens Romein mee met de Limburgse kampioenschappen en wist Rens een prachtige 3e plaats te behalen na de 2e plaats in Zuid-Nederland (Brabant en Zeeland).

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> recente wedstrijden  >> 11/12 november