18 februari Sprokkeltoernooi

Patrick Pannekoek judogoud op Sprokkeltoernooi

Breda Oosterhout – 25 jaar Bliemer Arashi Sport blijft medailles opleveren. Vorige week goud op de Open Vlaardingse voor Vera Wandel en zondag 18 februari werd in Rijen in de Margriethal het jaarlijkse Sprokkeltoernooi gehouden door Budovereniging Rijen. Met veel judoka’s opnieuw een supertoernooi. Verschillende beginnende en ervaren wedstrijdjudoka’s van Bliemer Arashi Sport pakte de kans om dicht bij huis deel te nemen aan een officieel judotoernooi onder auspiciën van de Judo Bond Nederland. De organisatie was in Rijen weer perfect verzorgt! Er werd 2x goud, 1x zilver en 1x brons gewonnen.

Opnieuw gingen in de Margriethal te Rijen weer verschillende judoka’s op jacht naar ervaring, winst en medailles. Michael en Patrick Pannekoek kwamen uit in de zwaarste klasse van de -18 jaar. Beide broers kwamen na winst in de finale opnieuw tegen elkaar. Beide wonnen hun eerdere wedstrijden met Ippons. Tegen elkaar werd het weer een slooppartij met over en weer straffen, maar met een onverwachte wazari trok Michael Pannekoek aan het langste eind en pakte het goud! Hij hiermee zijn 4e partij. Daarmee een 2e plek voor zijn broer Patrick.

Vera Wandel ging bij de lichtste meisjes -32 kg in de -15 jaar opnieuw als een wervelwind met schouderworpen en volgacties op de grond. Ze won 4 wedstrijden binnen de toegestane 2 minuten net als een week eerder in Vlaardingen. Haar grote concurent van Kenamju werd in 30 seconden opgerold! Opnieuw na Vlaardingen weer goud voor Vera Wandel.

Raph Romein was er klaar voor, want in Tilburg was hij helaas ziek. De eerste wedstrijd werd prachtig gewonnen met een knallende heupworp. In de 2e ronde scoorde hij 2x Wazari, dus opnieuw Ippon met 2 prachtige worpen. In de halve finale nam hij niet de belangrijke pakking en kreeg supersnel een schouderworp aan zijn broek. Gelukkig mocht hij aantreden voor de 3e plaats, maar dat werd een zeer sterke judoka. Romein kon alleen maar volgen en de coach was niet zeker van de zaak. In een flits scoort de tegenstander en neemt hij Romein in een houdgreep op de rand van de mat. Met een doorlopende beweging ontsnapte Romein uit de houdgreep en plakte zijn tegenstander opvolgend 20 seconden tegen de tatami. Brons voor Raph Romein!

Komende weken de toernooien in Breda en Wouw. Daarna volgen de Zuid-Nederlandse en Nederlandse kampioenschappen tot 15 jaar en tot 18 jaar.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> recente wedstrijden  >> 18 februari Sprokkeltoernooi