xx januari

In Breda en Oosterhout wordt er al jaren voor de jeugd Jujutsu/Mix Martial Arts aangeboden onder de naam KidzzBudo. KidzzBudo is een combinatie van verschillende budodisciplines (judo, jujutsu, boksen en karate) voor jongens en meisjes van 8 t/m 15 jaar. De groepen 5 en 6 van Meester Corné van bs Weilust kregen 2 uur les! Op het zware toernooi in Gemert was er goud voor Vera Wandel en brons voor Raph en Rens Romein.

De jeugd leert bij Arashi, naast het veilige sparren zich, in de breedste zin van het woord, weerbaar opstellen. Op vrijdagmorgen 11 januari waren de groepen 5 en 6 van de Weilust verheugt op training, omdat enkele klasgenoten wekelijks KidzzBudo trainen. Bij Arashi worden voornamelijk judolessen gegeven, maar ziet men het belangrijke nut in van de andere budodisciplines om onze jeugd weerbaarder te maken, voordat ze o.a. naar de middelbare school gaan. Er werden verschillende spelvormen, stevige warming up en techniektraining; met valbreken, werpen, worstelen, zelfverdedigingstechnieken, stoot -en traptechnieken. Men draagt een judopak met bokshandschoenen. Er wordt MET elkaar getraind en niet TEGEN elkaar. De kinderen kregen na afloop allemaal de uitnodiging voor 2 proeflessen voor op de echte les In Oosterhout op woensdag om 17.30 in de sportzaal aan de markkant 3 en in Breda zijn de lessen op dinsdag om 18.50 in de gymzaal van de Weilust basischool in Heusdenhout aan de Draaiboom 12. Het vergroot de conditie, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden èn men kan periodiek examen doen voor een hogere band. Kom gewoon een keer meedoen om kennis te maken. Tot april mag iedereen gratis deelnemen! Op zaterdagmorgen wordt er (alleen in Oosterhout) ook jeugdkickboksen aangeboden. Ook hier geldt dat de veiligheid voorop staat en dat het zeer nuttig is om weerbaarder te worden.

In Gemert zijn altijd veel sterke judoka’s uit alle windrichtingen van het land. Vera Wandel kreeg opdrachten om nieuwe technieken te proberen na haar Open Nederlandse titel in Eindhoven vorig weekend. De gebroeders Romein moesten op hun niveau ook keihard knokken om op het podium te komen. Raph zat in een grote, zware poule na 6 partijen (met een enkel blessure) een zwaar bevochten 3e plaats! Rens net twee dagen 10, dus nu -12 jaar! Goed op weg naar een 2e plaats. Helaas worden tot 2x toe scores van Rens aan de ander toegekend. Ook voor Rens brons! Klasse.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> recente wedstrijden  >> xx januari