Judobrons voor Lennart Most op Zuid-Nederlandse!

Zondag 9 november werden in Gilze “Achter de Tuintjes” de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen judo gehouden voor judoka’s tot 12 jaar. Voor de selectie van Bliemer Arashi Sport leverde dit opnieuw succes op met een derde plaats voor Lennart Most uit Teteringen. Robbin van Eeden pakte zilver in Ijsselstein.

Met een totaal van 6 judoka’s uit de wedstrijdgroepen, werd er opnieuw een belangrijke medaille behaald door Arashi. Lennart Most uit Teteringen is inmiddels een ervaren judoka met zilver vorig jaar in de -34 kg en in 2011 de titel in de -30 kg. Afgelopen zondag vulde hij deze prijzen aan met een bronzen medaille in de-38 kg. In de 2e wedstrijd ging het mis en moest hij nog 3 wedstrijden winnen voor het brons. Met zijn bewegelijke lichaam en snelle acties werd divers gescoord met fantastische worpen. Volgend seizoen wacht voor hem een nieuwe uitdaging in de -15 jaar klasse. Sem Broeders uit Oosterhout pakte vorig jaar zilver, maar wist dat dit niet opnieuw ging lukken in de zware -42 kg klasse. Toch werd hij netjes 7e met 2 gewonnen wedstrijden en goed technisch judo. Volgend jaar gaan we opnieuw voor een medaille. Quinten van Os deed voor het eerst mee en bleef 2 wedstrijden ongedeerd, maar verloor helaas 2 maal op beslissing. Goed nieuws voor de toekomst! Noah van Achterberg pakte een mooie winstpartij mee, maar had ook zijn handen vol in de -42 kg. In de vroege morgen deden Sven Hofkens en Sem van Disseldorp voor het eerst mee en ze wisten ook beide scores binnen te halen, maar kwamen niet op het podium.

Robbin van Eeden was in Ijsselstijn goed bezig. Hij won 3 wedstrijden in de poule en kwam hiermee in de kruisfinale. Deze halve finale werd gewonnen en hiermee het goud binnen handbereik. Helaas verslikte hij zich in deze tegenstander en werd hij knap 2e! Volgende week gaat hij naar Wijk bij Duurstede.

 

Robbin van Eeden in actie

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Archief  >> 10 november ZNK