02 juli Luke Prinsen en Niels Geutjes zwarte band

Zaterdag 2 juli jl. organiseerde Bliemer Arashi Sport het zwarte band examen in de eigen dojo. Twee judoka’s van Arashi behaalde op 14-jarige leeftijd de school zwarte band judo. Ook behaalde enkele jujutsuka’s een hogere promotie.

Scholieren Luke Prinsen en Niels Geutjes zitten al vanaf hun lagere school op judo. Beiden rond hun 7e jaar begonnen met judo bij Arashi. Ervaring opgedaan met wedstrijden en stages. Inmiddels vaste hulp als scheidsrechter en tafeljury op de eigen Arashi-judowedstrijden. Afgelopen 1,5 jaar werd meerdere keren getraind in Oosterhout en Breda om de zwarte band judo te behalen. Afgelopen zaterdag hadden de heren de primeur voor Arashi, omdat ze de eerste zijn die de school zwarte band hebben behaald. Veel fanatieke jonge judoka’s behalen rond hun 12/13 jaar de bruine band. Vele vinden het wachten tot hun 16e lang duren, want dat is de leeftijd voor het zwarte band examen bij de Judo Bond Nederland. Arashi is in dat gat gesprongen om de school zwarte band aan te bieden. Op jongere leeftijd kan men dan toch werken aan een volgend doel, zonder jaren te moeten wachten. Ook judoka’s die geen examen bij de bond willen doen kunnen op deze wijze toch een zwarte band judo behalen. De judoka’s die alsnog de 1e dan zwarte band bij de Judo Bond Nederland willen halen zijn op deze manier al super voorbereid!

 

 

Als eerste mocht Luke Prinsen zijn vaste vormen van het werpen (Kata) demonstreren, gevolgd door het staande werk met worpen rechts en links, overnames en combinaties. Afgesloten werd met het grondwerk welke bestond uit houdgrepen, armklemmen, wurgingen, kantelingen, bevrijdingen en techniekkettingen. Na een korte rustpauze ging Luke Prinsen zijn kunsten vertonen en liep door hetzelfde programma als zijn partner Niels Geutjes. De grote opkomst van mede-judoka’s en familieleden mochten getuigen zijn van de allereerste promoties tot school zwarte band judo voor deze beide supergemotiveerde judoka’s. Uit handen van meester Maurice van Os mochten ze het diploma in ontvangst nemen en de nieuwe zwarte band werd omgeknoopt door meester Rinus. Iedere vrijdagavond is er zwarte band training bij Arashi. Op woensdagavond is de Jujutsu-training en daar is al jaren een fanatieke groep actief die klaargestoomd was voor hun examen. Met bloed, zweet en tranen werd er gewerkt om worpen met atemi’s (trappen, slagen en stoten) af te werken. Diverse bevrijdingen tegen pakkingen, slagen, trappen werden gedemonstreerd met eindcontroles.

De dames Danielle de Jong, Peggy van Poppel en de heer Wessel de Jong behaalde hun blauwe band Jujutsu/Goshindo. De heren Sem van Vugt en Sander de Jong sloten het niveau voor de groene band af. Komende weken de judo-examens voor de jeugd bij Arashi. Kom langs voor 2 gratis proeflessen in de verschillende gymzalen in Breda en Oosterhout. Info www.budokwaiarashi.nl

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Nieuws/Aktueel  >> 02 juli Luke Prinsen en Niels Geutjes zwarte band