02 november Zwarte Pannekoeken

Weer twee zwarte banden judo bij Arashi

Op zaterdagmiddag 2 november 2019 werden opnieuw de zwarte bandexamens 1e t/m 3e dan judo afgenomen in Gilze bij Judo Bond Nederland. Er waren 22 kandidaten opgegeven voor deze examens en 2 daarvan kwamen van Bliemer Arashi Sport. Tweelingbroers Michael en Patrick Pannekoek wisten heel netjes hun 1e dan zwarte band te behalen. Bijzonder, want niet iedereen wist die middag te slagen!

T/m de bruine band kan men bij de eigen judoleraar examen doen, maar voor het zwarte bandexamen moet men naar de examens van de Judo Bond Nederland om een erkende graad te kunnen behalen, welke belangrijk is als men o.a. rijks erkend judoleraar wil worden of scheidsrechter op niveau. Judoleraren met het hoogste diploma judoleraar B met minimaal een 3e dan en een examinatorenlicentie kunnen uitgenodigd worden om deze examens af te nemen. Iedereen doet dus examen voor een (hogere) zwarte band bij andere leraren. 18- jarige Michael en Patrick Pannekoek deden examen met elkaar, ze waren dus valpartner voor elkaar. De broers begonnen op jonge leeftijd in Geldermalsen met judo op de plaatselijke club. Toen éénmaal prijzen gewonnen werden kwamen ze met groene band naar Oosterhout en Breda om zich te verbeteren voor de wedstrijden bij Arashi. Afgelopen jaren werd door hen, 2x per week getraind en dit werd het afgelopen jaar 3x en de laatste maand zelfs 4x!!

Bij de examencommissie die o.a. bestond uit Bert Wijkman 6e dan en Henk van Tilburg 4e dan, wisten ze een net en goed examen te demonstreren. Ze hoefde geen Kata (vormen) te laten zien, omdat ze op de wedstrijden al 100 punten hadden behaald. Ze lieten staande technieken rechts en links in beweging zien. Zelfs de lastige worpen kwamen gelukkig goed uit de verf. Als afsluiting lieten ze hun grondwerk in beweging zien, welke bestond uit houdgrepen, armklemmen, wurgingen, keren en kantelen en ontsnappingen.
Na kort beraad van de commissie beiden jongens te horen dat ze geslaagd waren! Michael Pannekoek werd al 2x vice-kampioen en een keer derde van Nederland. Zijn broer Patrick 1x derde en werd derde op de Open Nederlandse kampioenschappen dit jaar. Drie weken geleden werden ze nog kampioen en vice-kampioen in het Duitse Leverkusen. De jongens werden clubkampioen bij Arashi, kampioen van Midden-Nederland en Zuid-Nederland. Gewonnen werd in heel Nederland, maar ook in België en Luxemburg. Er is bij Arashi genoten van deze jongens de afgelopen jaren. Ze werden door hun goede prestaties door de Judo Bond Nederland naar Europacup wedstrijden gezonden in Berlijn en Tsjechië. Op het moment trainen ze bij Budokan Rotterdam en op Papendal bij de Judo Bond Nederland met het doel om uiteindelijk aansluiting te krijgen bij de senioren. De jongens studeren sinds dit schooljaar aan de TU Leiden/Delft. Bij de eindceremonie werden de zwarte banden uitgereikt door de judomeester van deze jongens Rinus Bliemer. Bij Bliemer Arashi Sport wordt voor junioren en senioren meerdere keren in de week judotraining aangeboden en op vrijdagavond specifiek voor de bruine banden en hoger.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Nieuws/Aktueel  >> 02 november Zwarte Pannekoeken