Valpreventie

Bliemer Arashi Sport is via de organisatie van Yos Lotens ook ‘Steunpunt Valpreventie’ en biedt dan ook valtrainingen voor jong en oud!

Bliemer Arashi Sport (SV-school):
Hét adres voor (informatie over) verantwoorde valtrainingen; gastles, workshop/clinic of cursus in uw regio en/of tuimelcursussen voor de jeugd. Wacht niet tot het te laat is!

 

 

Het was onlangs een spraakmakend item van de meeste landelijke nieuwsprogramma’s en te lezen in vrijwel alle nieuwsmedia:

Kinderen gaan de komende jaren vaker vallen doordat ze minder en minder goed bewegen. Ze gaan ook harder vallen als gevolg van overgewicht. De alarmerende onderzoekcijfers worden elk jaar opnieuw ingehaald en voorspellen dat valincidenten met letsel in 10 jaar tijd zullen verdubbelen! Stichting Consument en Veiligheid heeft in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid wetenschappelijk onderzoek laten verrichten en ontdekt dat de valmethode, ontwikkeld door collega Yos Lotens i.s.m. het Haarlemse 2Basics, valletsels met minstens 50 % kan terugdringen! Bliemer Arashi Sport is SV (Steunpunt Valpreventie) en biedt buiten de reguliere judolessen ook val, tuimel, duikel -en rollessen in cursusvorm voor peuters, kleuters, basisschoolleerlingen, brugklassers en ouderen. Vervolgens kan men instromen in reguliere judolessen of periodiek een herhaling van de valtraining volgen. Enkele jaren judo onderwijs of periodieke valtraining kan een nuttige ondergrond zijn voor de rest van het leven!

Uw zoon of dochter vanaf 4 jaar voor het leven voorbereiden? Dan is naast het leren van zwemmen een tuimel/duikelcursus van enkele lessen de meest geschikte manier! Deze cursus is zeer waardevol, of men nu gaat paardrijden, skiën, voetballen of wat dan ook. Doordat men veilig kan vallen beschermt men zichzelf tegen gevaarlijke duikelingen of struikelpartijen met als mogelijk gevolg gebroken ledematen. Weg met onzekerheid! Jezelf vertrouwd voelen in en met je eigen lichaam. Voor jezelf en elkaar zorg dragen is één van de redenen waarom artsen en pedagogen valtrainingen voor u en uw kind adviseren.

Bliemer Arashi Sport is aangehaakt bij de landelijke campagne van Consument en Veiligheid. Een ervaren valdocent biedt wervelende en verantwoorde vallessen op maat, gebaseerd op de wetenschappelijk onderzochte valmethode, voor scholen in de regio en organiseert, in het verlengde hiervan, tuimelcursussen (10 lessen). De tuimelcursus is gericht op kinderen tot 6 jaar oud. Het is niet alleen gericht op valpreventie / zelfredzaamheid, maar vooral ook op sociale interacties d.m.v. stoeivormen. De ervaring leert dat 90% van de deelnemers een tuimelcursus voortzet met kleuter -en jeugdjudo. Bliemer Arashi Sport wil bijdragen aan het vergroten van veiligheid voor onze jeugd en meehelpen om met voornoemde valmethode meer dan 50 % van alle valletsels terug te dringen en hiermee de drempel te verlagen naar de jeugdjudolessen en 55+ activiteiten. Immers, een kind dat durft te vallen en dat in tuimelcursussen enthousiast kennismaakt met stoeivormen, zal makkelijker voor judobeoefening kiezen, welke natuurlijk zeer goed is voor het tegengaan van bewegingsarmoede en obesitas .

Lessen op basisscholen, middelbare scholen, voor verjaardagfeestjes en sportverenigingen op aanvraag.
Info voor GASTLESSEN VALTRAINING en TUIMELCURSUSSEN: r.bliemer@budokwaiarashi.nl

Kijk voor meer info ook op www.valtraining.nl of www.steunpuntvalpreventie.nl

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Budodisciplines  >> Valpreventie