28 januari Kruikentoernooi Tilburg

Tweemaal judogoud voor Arashi op 10e Kruikentoerno

Tilburg – Beau Duchemin en Colin van Loon werden eerste op het 10e Kruikentoernooi van JudoKlub Tilburg in de Reeshof. Dit zeer goed georganiseerde judotoernooi met 500 deelnemers uit het hele land is een voorbeeld voor de meeste toernooien. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om meerdere wedstrijden te maken ook als men verliest. Zilver werd gewonnen door Aiden van Arendonk.

In Tilburg won Arashi heel knap 2x goud, 1x zilver en 6x brons waar door iedereen hard voor gewerkt was. Veel zenuwen, omdat sommige het toch spannend blijven vinden bij toernooien van de Judo Bond Nederland. In de ochtend waren Loek Timmers, Iris en Luuk van der Weijden goed voor brons. Veel vechtlust tegen sterke tegenstanders, welke soms werden verslagen met de kleinste verschillen. Aiden van Arendonk pakte duidelijk zijn winst partijen en dat leverde een mooie 2e plaats op. In het middagblok pakte Jens de Vries, Pepijn van Loon en Ruben Soeters ook een derde plaats. Alle drie wilde meer, maar de concurrentie hield ze af van een hoger podiumplek. Veel jongens werden achter hen gelaten met mooi technisch judo, maar conditie en figthing spirit maakte duidelijk verschil. Van de twee kampioenen in de middag hadden beiden die maximale fighting spirit wel! Colin van Loon had vier wedstrijden met Ippon gewonnen, maar kon nog wel vier topwedstrijden draaien! Daarin tegen was Beau Duchemin technisch en tactisch super bezig, maar kwam hij in een cruciale wedstrijd adem te kort! Geen makkelijke poule voor hem, want hij kreeg niets cadeau! Gelukkig was hij zeer actief en dwong hij meerdere keren winst af met beenhaken en overnames! Doordat de drie beste judoka’s in de poule allemaal één wedstrijd hadden verloren en evenveel punten, werden de drie besten op het hoogste schavot gehesen voor de 1e plek in Tilburg! De prijswinnaars ontvingen dit jaar een kruik als prijs. In maart de judowedstrijden in Breda Haagse Beemden en Dordrecht. Iedere zaterdagmorgen Peuter-Ouder Judo bij Arashi.