Jens de Vries judokampioen in Breda!

Bliemer Arashi Sport is het eerste toernooi van maart goed gestart. Opnieuw groot judofeest in Breda/Haagse Beemden in Sporthal De Ganzerik met 160 deelnemers, waar opnieuw het jaarlijkse judotoernooi werd gehouden door JV Haagse Beemden afgelopen zondag. Bliemer Arashi Sport pakte hier 10x goud en 17 zilveren medailles. Jens de Vries won al zijn partijen overtuigend. Hij stond op het podium met nog twee Arashi toppers.

In de Haagse Beemden Breda werden zondag 5 maart prachtige partijen gedemonstreerd. Verschillende verrassingen en enkele teleurstellingen. Na veel nieuwe aanwas begonnen de meeste deelnemers met 0 punten op dit 500 puntentoernooi. In drie blokken wisten de Arashi-judoka’s goed te scoren. Ieder blok startte met een uitgebreide warming up, waar iedereen aan de mat en kinderen kon wennen. Jens de Vries ging als een speer. Deze judoka houdt zijn hoofd er heel goed bij en werd heel tactisch en met oplettend judo kampioen. Isaiah Rakic won al zijn partijen met Ippon. Ook Colin van Loon won opnieuw alles met 100% score. Daley Post verraste al zijn tegenstanders met zijn linkse armworp “Tai Otoshi”. De andere kampioenen werden: Jax van Gils, Noah van den Berg, Fedde Dorp, Pepijn Bosch, Evi van Bekkum, Mohammed Benkaddour en Sven Velthuijs! Sven Velthuijs pakte ook zijn 300 punten beker en Mika Huijbregts al de 350 punten medaille. Zaterdag 11 maart geen judo bij Arashi, maar het luchtkussenfestival ivm. het 30-jarige jubileum van de Judoschool. In maart volgt nog het toernooi in Dordrecht bij de Judo Bond Nederland en in april op tweede paasdag het volgende 500 puntentoernooi in Oosterhout. Er volgen nog wedstrijden in Klundert, Rijen (JBN), nog een keer Dordrecht (JBN) en in Lage Zwaluwe. Op 8 maart wordt het 1e Open Baronie Busen Kata toernooi georganiseerd.