Jeugdjudoteam van Bliemer Arashi Sport Zuid-Nederl

Arashi blijft winnen en gaat naar NK

Gilze- Zondag 28 april werden in Gilze ‘Achter de Tuintjes” de voor Arashi historische Zuid-Nederlandse Judo kampioenschappen voor clubteams gehouden voor de judoka’s tot 12 jaar en tot 15 jaar. Bliemer Arashi Sport nam deel met twee jongensteams. Het jeugdteam tot 12 jaar werd voor het eerst in de geschiedenis van Arashi (met een judoka minder) ongeslagen kampioen van Zuid-Nederland! Het combinatieteam Arashi-Shintai(Roosendaal) tot 15 jaar verloor voor de 3e plaats.

Door familie omstandigheden viel Ryan Vlasveld uit voor het kampioenschap waaraan 14 teams deelnamen uit Zeeland en Noord-Brabant. Het team tot 12 jaar bestond uit Sem van Disseldorp -27 kg, Ryan Vlasveld -30 kg (helaas afwezig), Sam de Vries -34 kg, Lennart Most -38 kg en Marijn Voortmeijer -42 kg. De eerste ronde werd vrijgeloot, waardoor iedereen zijn komende tegenstanders nog even kon bestuderen. In de 2e ronde volgde het team van v.d. Pol uit Helmond en die werd verslagen met 4-1. In de halve finale tegen de kampioen van vorig jaar, Geelhoed uit Zeeland, werd ook duidelijk gewonnen met de 3-2. Niet vergeten dat Arashi telkens met 1-0 moest starten! In de finale wachtte het team van Boevere uit Breskens. Boevere had met idem een team van 4 judoka´s in de voorronden de sterke teams van Dai-Ippo (St. Oedenrode) en combinatieteam Berlicum/Buel uitgeschakeld. In de finale begonnen de wedstrijden zeer spannend. Na de eerste 2 wedstrijden was de stand 0-2. Sam de Vries haalde de 1-2 binnen en Lennart Most moest hierna ook blijven winnen. Deze sleutelpartij was zeer spannend, omdat er wel verschillende scores vielen voor Most, maar hij kwam ook enkele keren in een houdgreep terecht, waar hij wonderwel uit kon ontsnappen. De laatste man Marijn Voortmeijer had geen tegenstander en haalde hier de 3-2 en de titel mee binnen.

Het team van Bliemer Arashi Sport mag door dit resultaat op zaterdag 1 juni a.s. naar het NK-teams in Nijmegen. Hier gaan rond de 15 teams strijden voor nationaal eremetaal. In de middag begonnen de -15 jaar teams, waar Yentel Boot en Sem van Dun van Arashi uitkwamen voor Essink Eindhoven. Essink werd met een sterke groep en wissels zonder problemen kampioen van Zuid-Nederland. Bij alle wedstrijden was er na 3 wedstrijden telkens de spanning af, omdat het al 3-0 was. Het combinatieteam Arashi/Shintai bestond uit judoka´s die bijna allemaal een klasse zwaarder moesten draaien, door de blessure (gebroken pols) van topper Roel van Gool (tot 60 kg). Het team bestond uit Ennio Mertens -42 kg, Robbin van Eeden -46 kg, Remi van Gaans -50 kg, Jim Swanen -55 kg en Masih Sadeghi -60 kg. Na verlies in de voorronde mocht het team aantreden tegen JudoGoes, waar een mooie en spannende wedstrijd liep, maar waar de jongens letterlijk massa tekort kwamen. Teamwedstrijden zijn fantastisch voor de samenhorigheid, maar de kleine clubs zijn afhankelijk van samenwerken en een beetje geluk met de gewichten en scheidsrechters. Voorlopig heeft Arashi met dit kampioenschap opnieuw een heel groot succes toegevoegd in dit jubileumjaar (1993-2013) en gaan voorbereiden voor de NK in Nijmegen! Meer info website en facebook.

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Archief  >> 28 apr ZNK teams