09 mrt Nederlandse Kampioenschappen

Roel van Gool vice judokampioen van Nederland!

Zaterdag 9 maart werd in het indoor Sportcentrum van Eindhoven het Nederlandse kampioenschap judo gehouden. Roel van Gool en Sem van Dun wisten voor Bliemer Arashi Sport een zilveren en bronzen medaille te winnen. De eerste medailles op het Nederlandse kampioenschap judo voor de jubilerende judoschool!

O.l.v. trotse judocoach Srecko Culo wist de 13-jarige Roel van Gool, 2e jaars aan het Oelbertgymnasium, na drie gewonnen wedstrijden, de finale te behalen in de tot 60 kg klasse. In de finale tegen Yves Meeuwissen, de kampioen van Limburg, werd het een goldenscore wedstrijd na een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste 3 minuten. In de verlenging werd zijn half ingezette beenworp gepareerd waarmee de wedstrijd in het voordeel van de Limburger werd beslist. Hiermee behaalde van Gool de zilveren medaille en eerste medaille op de NK voor Bliemer Arashi Sport. Twee weken geleden werd door hem de Zuid-Nederlandse titel binnen gehaald en vorige week in Wouw de Open West-Brabantse titel. Dit belooft wat voor de toekomst.

De jubilerende judoschool Arashi scoorde met Sem van Dun, die 2x per week uit Limburg naar de Baronie komt om bij Arashi onder meester Culo te trainen, een 2e medaille! Deze dame van 13-jaar werd in de halve finale verrast door Merle de Ruiter uit Noord-Nederland, maar wist daarna voor brons, tegen Maud van der Sommen uit Brabant met een IPPON de winst binnen te halen.

Yentel Boot won als debutant 2 wedstrijden en bleef net als Jim Swanen op een 8e plaats steken. Attal Kakar moest door een operatie zijn 3e NK laten lopen, maar Ennio Mertens uit Roosendaal haalde de kleine finale voor brons die hij nipt verloor, waarmee hij 4e werd. Dit zijn verlopig de hoogtepunten in het 20-jarige bestaan van het wedstrijdjudo bij Arashi. Sinds 4 jaar worden talenten niet meer doorgestuurd, maar leidt Arashi deze judoka’s zelf op en staat er een heel team vrijwilligers en trainers achter deze judoka’s. Komende periode judowedstrijden in Prinsenbeek, Gelderop, Klundert, Made en de 20e Baronie Arashi Cup in Oosterhout op 2e Paasdag. Wedstrijdtraining iedere maandag in Teteringen in de gymzaal van brede school De Mandt, woensdag en vrijdag in Oosterhout in gymzaal aan de Markkant.