23 april NK -18

Michael Pannekoek brons op het NK judo -18

Vorig weekend vond het Nederlands Kampioenschap Judo onder 18 jaar plaats in Leek (Groningen). Voor Bliemer Arashi waren er twee judoka’s geplaatst. De Zuid-Nederlands kampioen Patrick Pannekoek en zijn broer Michael Pannekoek, die tweede van Zuid Nederland is geworden, in de klasse -90kg. Michael pakte onverwachts, maar dik verdiend het brons. Zijn broer kwam niet verder dan een gedeelde 9e plaats. In het Schotse Edinburg pakte Vera Wandel een zilvere plak!

Beide broers Pannekoek verloren hun eerste partij. Michael moest tegen een van de favorieten. Deze bleek nog een maatje te groot. Patrick wist in zijn partij mooi op voorsprong te komen met twee wazari’s, maar hij had zijn hoofd er niet helemaal bij. Hij raakte uit balans en kwam in een houdgreep terecht. Hij wist er twee keer uit te komen, alleen de derde keer lukte dat niet meer. Michael herpakte zich na zijn eerste partij en ging daarna als een speer. De tweede partij wist hij te winnen met een sankaku. De volgende partij won hij door zijn tegenstander over te nemen en hem daarna gelijk in een verwurging te laten aftikken. De vierde partij wist hij door aanvallend judo zijn tegenstander af te matten. De uitgeputte tegenstander blesseerde zijn schouder en tikte in een houdgreep af. De troostfinale voor het brons volgde. Deze won Michael door mooi aanvallend judo, dat leidde tot een schitterende worp en een volle ippon. Wederom brons op een Nederlands Kampioenschap voor Arashi en de tweede nationale medaille voor Michael Pannekoek, na het zilver op het NK -15 in 2015.
Voor Patrick ging het minder goed. In zijn tweede partij kwam hij achter te staan met een wazari. Maar hij wist zich te herpakken en door tactisch judo zijn tegenstander na een wazari tegen drie straffen aan te laten lopen. In de derde partij was Patrick de aanvallende partij, maar kwam niet door de pakking van zijn tegenstander heen. Hierdoor kwam hij drie keer erg uit balans en daar maakte zijn tegenstander dankbaar gebruik van. Zo kwam hij drie wazari’s achter te staan en verloor de wedstrijd. Volgend jaar wil hij zich revancheren om zijn Zuid Nederlandse titel om te zetten in een Nederlandse medaille. Samen zijn ze bij de woensdagavondtraining bij Arashi gehuldigd. Patrick voor zijn Zuid-Nederlands kampioenschap en Michael voor zijn bronzen medaille op het NK.

Tijdens het lange Paasweekend werd het grote Internationale 3 daagse judo evenement Judo Scotland Sportif in Edinburgh gehouden. Op de eerste dag vindt een individueel toernooi plaats. Op de dag twee en drie worden diverse stage sessies gehouden voor de judoka's en de coaches en tevens een team tournament. Vera Wandel vertegenwoordigde Bliemer Arashi Sport als enige Nederlandse deelnemer. Zij moest eerst in de voorrondes 3 Schotse tegenstanders verslaan om naar de kruisfinales te mogen. Vera won de voorrondes vrij snel door elke keer ippon te scoren met o soto gari, tai o toshi en tani o toshi en plaatste zich zo voor de kruisfinales. De eerste partij daar won ze ook met ippon, met een houdgreep. De finale wedstrijd startte Vera ook sterk door op de 10de seconde met doorsturen een wazari te scoren en haar opponent in een houdgreep te nemen. Toen de houdgreep tijd bijna voltooid was werd Vera onverwachts omgedraaid en lag ze plotseling zelf onder. Nu begon het gewicht of eigenlijk gebrek ervan voor Vera te tellen en kwam zij hier niet meer onderuit. Een mooie zilveren trofee op dit groot internationaal toernooi. De dagen erna kon Vera nog volop aan de slag tijdens de stagedagen en kon ze technieken en randori oefenen met andere jonge judoka's uit Schotland, Ierland, Zweden, Portugal en Slowakije.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Archief  >> 23 april NK -18