14 januari open Nederlandse Kampioenschappen

Vera Wandel wint Open Nederlandse titel

Eindhoven- Zondag 14 januari werd Vera Wandel met 3x winst winnaar op het Open Nederlandse kampioenschap het Matsuru Espoir Open Dutch in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven in de klasse tot 32 kg onder 15 jaar. Voor Arashi de eerste Nederlandse kampioen in 25 jaar!

Op zaterdag 13 januari stonden ook de gebroeders Pannekoek strak van de zenuwen, maar konden ze niet hun beste judo laten zien op dit meetmoment voor de tot 18 jaar heren.. Door Patrick werd er met 2x winst een 7e plek behaald en zijn broer Michael verloor teleurgesteld voor het brons van Den Hartog die hij in Den Haag op het Residentietoernooi 2 maanden geleden nog oprolde! Een 5e plaats geeft gelukkig nog wel punten voor de ranking. Een dag later stond Vera Wandel ook super zenuwachtig in het Indoor sportcentrum voor haar grootste uitdaging tot nu toe. Vorig jaar was ze ziek in januari en kon ze gelukkig later in maart haar eerste nationale medaille scoren op het NK in Tilburg waar ze derde werd. In de klasse tot 32 kg onder 15 jaar was een deelnemer uit Angola uitgevallen en stond ze in de eerste ronde meteen tegen de beste judoka uit de poule. Glen Warners van Kenamju werd totaal gecontroleerd naar 3 straffen gedirigeerd en de halve finale was hiermee behaald. In de halve finale stond ze tegen de Belgische kampioene Sasha van Dooren die met Tani Otoshi (een achterwaartse opofferingstechniek) werd verslagen. In de finale tegen Anouk Adema uit Noord-Nederland van Akkermans Heerenveen scoorde Vera Wandel opnieuw 2x wazari met haar snelle acties en hield daarna heel tactisch Adema tot de eindzoemer onder controle. Hiermee kroonde Wandel zich tot Open Nederlands kampioen! Vera Wandel komt al jaren uit voor Bliemer Arashi Sport en wordt geheel begeleid en gecoachd door haar vader. Dit jaar staat voor haar opnieuw in het teken van het andere NK in april in het Groningse Leek. Pas over 2 jaar in de -18 jaar klasse zullen er mogelijkheden komen om door de Judo Bond Nederland internationaal uitgezonden te worden. Tot die tijd zal ze op eigen houtje met haar familie door Nederland en het buitenland reizen voor trainingen en toernooien. Bij Bliemer Arashi Sport is iedereen zeer trots dat er opnieuw een judoka op een hoger niveau is gebracht. Naast de nationale titels in Kata werd er nooit eerder in de afgelopen 25 jaar bij Arashi een gouden medaille gewonnen bij de taditionele shiai wedstrijden, waar het judo om bekend is!