18 maart ZNK

Patrick Pannekoek Zuid-Nederlands kampioen judo!

Breda Oosterhout - Zaterdag 18 maart werd in de Sporthal Achter de tuintjes te Gilze het Zuid-Nederlandse kampioenschap tot 18 jaar gehouden. Met 3 deelnemers van Bliemer Arashi werd door Michael Pannekoek uit Geldermalsen de titel tot 90 kg binnen gehaald. In het Belgische Antwerpen werd op zondag 26 maart o.a. Christopher Verschure kampioen op het toernooi van JV Berendrecht! Een drukke en succesvolle periode voor Arashi!

Op zaterdagmiddag werd in Gilze het Zuid-Nederlandse kampioenschap in de leeftijdscategorie tot 18 jaar gehouden. Quinten van Os deed mee als 1e jaars en wist heel mooi een wedstrijd te winnen in de -60 kg, maar tegen de laatste jaars die 2 jaar ouder zijn was het nog een maatje te veel. Michael Pannekoek werd een week eerder al kampioen op de Open West-Brabantse in Wouw, maar kon niet de Zuid-Nederlandse titel binnenhalen. Zijn broer Patrick ging als een speer, alles lukte en liep als een trein, ook tegen zijn broer besliste hij met wazari gevolgd door houdgreep! Beide jongens hebben al Nederlandse medailles op zak, maar wonnen nog geen districtstitels. De jongens trainen 2x in de week bij Bliemer Arashi in Oosterhout en komen daarvoor helemaal uit Geldermalsen! Op dit moment is te overstap bijna rond, nu ze ook 2x in de week in Rotterdam bij Budokan gaan trainen onder Olympische coach Mark van der Ham. De broers werden opnieuw weer 1e en 2e, maar nu de titel voor Patrick Pannekoek. Beide jongens zijn hiermee geplaatst voor het NK -18 in Groningen op zaterdag 8 april as. Na deelnemers op het NK -15 jaar nu ook deelnemers op het NK -18! In het Belgische Berendrecht net boven Antwerpen pakte de Michael Pannekoek net als in Zelzate de titel. Zijn broer werd 2e. Quinten Vrieze uit Breda had geen deelnemers in zijn leeftijd en probeerde het in een zwaardere categorie, maar dat viel totaal verkeerd. Christopher Verschure daar in tegen ging als een speer! De eerste ronde werd gewonnen met houdgreep, de 2e ronde verloren door een misser van de scheidsrechter, maar Verschure won gewoon weer de 3e en laatste wedstrijd met Ippon door houdgreep en een superworp. Op punten werd hij heel netjes kampioen in Belgie!