Judogoud voor Luuk van de Weijer in Tilburg

Luuk van de Weijer was goed voor goud op het 9e Kruikentoernooi van JudoKlub Tilburg in de Reeshof. Dit zeer goed georganiseerde judotoernooi met 500 deelnemers uit het hele land is een voorbeeld voor de meeste toernooien in het land. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om meerdere wedstrijden te maken ook als men verliest. Van de Weijer won vier wedstrijden!

In Tilburg had Arashi één zieke afvaller, maar toch 1x goud, 2x zilver en 6x brons waar door iedereen hard voor gewerkt was. Veel zenuwen, omdat sommige voor het eerst in de -15 jaar klasse ging uitkomen en anderen deden na de lockdowns voor het eerst weer mee bij de Judo Bond Nederland. Voor Jip de Vries had er meer in gezeten dan het brons, hij was technisch goed bezig, maar niet te in de puntjes, waardoor er kansen verloren gingen. Zijn sterke techniek op de grond zorgde voor verrassingen. Brandon Valkenburg maakte kennis in de -15 jaar waar nu bepaalde technieken mogen, die in de -12 jaar nooit mochten. Klaar voor revanche op het volgende JBN-toernooi, waar hij sterker voor de dag gaat komen! Ook Mohammed Benkaddour en Beau Duchemin kregen de vuurdoop in de onder 15 jaar. Mohammed verloor de eerste van de latere kampioen, maar kwam sterk terug met sutemi-technieken en houdgrepen voor brons. Beau Duchemin was zeer sterk, helaas verloor hij één wedstrijd, maar door minder punten werd hij niet 2e maar 3e in zijn klasse. Zijn kracht waren grotendeels overnames en het grondwerk. Jayden Meeuwesen verloor ook maar éénmaal en werd wel overtuigend 2e. Geen makkelijke poule voor hem, want hij kreeg niets cadeau! Gelukkig was hij zeer actief en dwong hij meerdere keren winst af met heupworpen rechts en links! Jens de Vries werd 2e en dat dwong hij af met goed technisch judo. Kijken, nadenken en kansen pakken. Door zijn puntentotaal won hij het zilver met 2 gewonnen wedstrijden. In zijn beste partij wierp Jens met een super grote heupworp zijn tegenstander op zijn rug! Iris de Weijer en Loek Timmers wonnen ook brons en dat waren ook echte knokwedstrijden. Geen van beiden wilde verliezen. De belangrijke gewonnen wedstrijd voor het brons van Loek Timmers leek wel een finale van de Olympische Spelen! Zeker toen bleek dat Timmers had gewonnen. Hij sprong met zijn handen omhoog in de lucht van blijdschap! Uiteindelijk was het Luuk van de Weijer die voor het eerst bij de JBN meedeed en gewoon het goud pakte. In de voorronde was hij goed met heupworpen, maar ook tactisch doordat zijn tegenstanders straffen kregen. In de halve finale won hij met een houdgreep en in de finale kon hij niet scoren, maar was hij de bovenliggende partij. Zijn tegenstander kwam er niet aan te pas, waardoor die dan ook straffen kreeg voor anti-judo. Hiermee werd van de Weijer Kampioen in Tilburg!!!
In maart de wedstrijden in Breda Haagse Beemden, Dordrecht en de luchtkussendag ivm. het 30-jarige jubileum van Bliemer Arashi Sport.

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> wedstrijden (2023)  >> 05 februari Kruikentoernooi