22 oktober 30e BAC

30e Baronie Arashi Cup, opnieuw groot judofeest!

Op zaterdag 22 oktober jl. werd voor de 30e keer de “Baronie Arashi Cup” (BAC) gehouden door Bliemer Arashi Sport in de gymzaal Markkant in Oosterhout. Arashi nodigde opnieuw verschillende bevriende judoclubs uit om een judofeest te houden voor judoka’s van 4 tot 14 jaar. Deze keer waren opnieuw de eigen 6 locaties, de locaties van sportschool Mati en judoka’s van JV Gilze, JC Made, Shintai Halsteren, Nintai Raamsdonksveer en JV Haagse Beemden aanwezig.

Door de verschillende sponsors is deze ontmoeting uitgegroeid tot een kindvriendelijke activiteit, een stuk judopromotie in de regio en garantie op telkens weer een daverend succes. Deze maand bestaat Arashi dan ook 30 jaar! Met deelnemers uit o.a. Teteringen, Heusdenhout, Ginneken, Boeimeer, Heuvel, Zandberg, Haagse Beemden, Gilze, Made, Oudenbosch, Hoeve, Hoogerheide, Bergen op Zoom, Halsteren, Raamsdonksveer en Oosterhout konden na het Try-out toernooi in de herfstvakantie in Teteringen voor witte banden nu alle judoka’s deelnemen t/m 14 jaar. De deelnemers waren verdeeld in verschillende gewicht -en leeftijdpoules. Voor alle judoka’s was geprobeerd om zo eerlijk mogelijke groepen te maken en iedereen mocht minimaal 3/4 judowedstrijden maken. Bij de jongste judoka’s was het fantastisch om te zien hoe zij met veel plezier probeerde wedstrijden te winnen. Bij de oudere judoka’s was het genieten van de prachtige onverwachte punten, technieken, uitslagen en de onverwachte winnaars en verliezers. Colin van Loon zorgde voor de snelste “IPPON” van de dag. Met zijn super heupworp was het pakken en binnen 4 seconden kwakken! Ook Beau Duchemin was in goeden doen door alle wedstrijden te winnen, terwijl hij de lichtste judoka was! Voor alle judoka’s was er een prachtige prijs en een aandenken. De vele (25 personen) vrijwillige eigen clubarbiters, juryleden, EHBO, organisators, etc. kregen waar voor al hun moeite, want alle judoka’s gingen trots en voldaan naar huis. De planning liep perfect en er gebeurde geen ongelukken. Dankzij de sponsors: Homespring Water, Opel centrum Oosterhout, Van der Plas makelaardij, Boot Assurantien, ESJ Accountants waren er weer mooie prijzen beschikbaar. Kampioen op de 30e Baronie Arashi Cup werden: Thomas vd vorm, Fedde v Dorp, Evi v Bekkum, Joris v Wijmeren, Sem v Bijnen, Mason Donkers, Daley post, Luka Katic, Pepijn v Loon, Beau Duchemin en Colin van Loon (allen Arashi).
In november wordt er gewerkt naar de examens op de club, maar ook voor zwarte banden bij de Judo Bond Nederland in het nieuwe jaar. Eind van het jaar staan de 500 punten in Made, de clubkampioenschappen en Dordrecht op de planning. Voor film, foto’s en info zie YouTube, facebook en www.budokwaiarashi.nl

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> wedstrijden (2023)  >> 22 oktober 30e BAC