27 november Denemarken

Patrick Pannekoek nationaal kampioen Denemarken

Herning Denemarken – Zaterdag 27 november vonden de Deense nationale judokampioenschappen plaats. Patrick Pannekoek van Bliemer Arashi Sport studeert tijdelijk aan de Universiteit van Kopenhagen, traint bij de Lungby Judo & Jujutsu Klub, vlakbij de campus van de universiteit en mocht daarom deelnemen en dat liep goed en minder goed af. Het goede nieuws was een gouden medaille! Ook oud-judoka Vera Wandel liet weten weer goud gewonnen te hebben in Frankrijk!

In de ochtend werden de jeugd, junioren en onder 21 jaar wedstrijd gehouden. Patrick Pannekoek heeft al enkele nationale medailles in Nederland behaald, maar nooit het goud. In de voorronden van de +100 kg werd gewonnen met Ippon op de wijze waar Patrick goed in is. Voelen, spierballen erin en indraaien. Uiteindelijk kwam hij in de finale en had zijn tegenstander totaal niet opgelet, want op dezelfde manier werd de Deense titel onder 21 jaar binnengehaald. Met een heup/meerolworp scoorde hij wazari en op de grond werd uiteindelijk gewonnen met een houdgreep. ’s Avonds stonden de wedstrijden voor de senioren op programma, helaas verstoorde de eerste wedstrijd het eerder behaalde succes een stuk. De loting koppelde Pannekoek aan de latere kampioen, waar hij met een blessure moest opgeven. Broer Michael stond afgelopen seizoen bij de beste 8 van Nederland te strijden in Almere.

Vera Wandel was op het sterke internationale toernooi in Harnes Frankrijk opnieuw de beste! Als topsporter mag zij wel ’s avond trainen in Papendal. In Frankrijk veegde Wandel letterlijk de nr. 2 en 3 van Frankrijk met beenvegen van de mat! Voorlopige blijven we nog horen van deze doorzetters! Bij Arashi zijn ivm. de huidige coronamaatregelen nu alleen op woensdagmiddag in Breda en op zaterdag in Oosterhout judotrainingen. We blijven positief, blijf gezond, en we doen wat we wel mogen/kunnen. Op zondag 19 december willen weer de 28e clubkampioenschappen organiseren met online verbinding voor de ouders/familie. Voor film, foto’s en info zie YouTube, facebook en www.budokwaiarashi.nl

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> wedstrijden (2021)  >> 27 november Denemarken