06 november Arashi Baronie Cup

28e Baronie Arashi Cup, een klein judofeest!

Op zaterdag 6 november jl. werd voor de 28e keer de “Baronie Arashi Cup” (BAC) gehouden door Bliemer Arashi Sport in de gymzaal Markkant in Oosterhout. Arashi nodigt normaal verschillende bevriende judoclubs uit de Brabant en Zuid-Holland uit om een judofeest te houden voor judoka’s van 4 tot 14 jaar. Deze keer werden opnieuw de eigen 6 locaties en de locaties van sportschool Mati uitgenodigd maar aangevuld met judoka’s van JV Gilze, JC Made en Hirundo Lage Zwaluwe ivm. de laatste corona-regels.

Door de verschillende sponsors is deze ontmoeting uitgegroeid tot een kindvriendelijke activiteit, een stuk judopromotie in de regio en garantie op telkens weer een daverend succes. Vorig jaar kon de 27e editie van de Baronie Arashi Cup geen doorgang vinden door de 1e lockdown en beperkende regels, dus organiseerde we deze in juni jl. welke online was te volgen. Nu in hetzelfde jaar meteen de 28e editie, omdat er bijna geen wedstrijden doorgang konden vinden. Deze maand bestaat Arashi dan ook 28 jaar! Met deelnemers uit o.a. Teteringen, Heusdenhout, Ginneken, Boeimeer, Heuvel, Zandberg, Gilze, Made, Lage Zwaluwe, Oudenbosch, Hoeve, Hoogerheide, Bergen op Zoom en Oosterhout konden na het Try-out toernooi in de herfstvakantie in Teteringen voor witte banden nu alle judoka’s deelnemen t/m 14 jaar.

De 100 deelnemers waren verdeeld in verschillende gewicht -en leeftijdpoules. Voor alle judoka’s was geprobeerd om zo eerlijk mogelijke groepen te maken en iedereen mocht minimaal 3/4 judowedstrijden maken. Bij de jongste judoka’s was het fantastisch om te zien hoe zij met veel plezier probeerde wedstrijden te winnen. Bij de oudere judoka’s was het genieten van de prachtige onverwachte punten, technieken, uitslagen en de onverwachte winnaars en verliezers. Voor alle judoka’s was er een prachtige prijs en een aandenken. De vele (25 personen) vrijwillige eigen clubarbiters, juryleden, EHBO, organisators, etc. kregen waar voor al hun moeite, want alle judoka’s gingen trots en voldaan naar huis. De planning liep bijna perfect en er gebeurde geen ongelukken.

Dankzij de sponsors: Homespring Water, Opel centrum Oosterhout, Van der Plas makelaardij, Boot Assurantien, ESJ Accountants waren er weer mooie prijzen beschikbaar.

Kampioen op de 28e Baronie Arashi Cup werden: Sem Holtman, Aram Schellekens, Noah vd. Berg, Pepijn v. Loon, Boaz Middelhoff, Liam Blaauwiekel, Brandon Valkenburg, Mace v. Lier (allen Arashi Oosterhout), Luke Prinsen, Sven Velthuis (allen Arashi Heusdenhout), Mohammed Benkaddour, Jayden Meeuwessen (allen Arashi Boeimeer), Daley Post, Timo de Louweren (allen Arashi Teteringen), Tim van Dijk (Mati), Onno Bush, Tijn v. Rosmalen, Chris v. Oosterhout, Jiro Overkamp, Made vd. Vorst (allen JC Made), Riley Wallach (Lage Zwaluwe). In november wordt er gewerkt naar de examens op de club, maar ook voor zwarte banden bij de Judo Bond Nederland in het nieuwe jaar. In december staan de clubkampioenschappen en de volgende Try-out wedstrijden op de planning.

 

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> wedstrijden (2021)  >> 06 november Arashi Baronie Cup