21 januari Terheijden & Kaatsheuvel

Judosucces in Terheijden en Kaatsheuvel!

Langstraat – Judoka Colin van Loon en Ruben Soeters van Bliemer Arashi Sport waren 21 januari jl. goed voor GOUD op het Judo Bond Nederland Langstraattoernooi in Kaatsheuvel. Een week eerder werden 12 eerste plaatsen gewonnen op het jaarlijkse judotoernooi bij JV Haragei te Terheijden.

De judovereniging Haragei had opnieuw bezit van de grote sportzaal in Cultureel centrum De Cour. Het was een groot feest met oa. ouders op de mat met de warming up, veel muziek en dans bij de prijsuitreiking, sminken en suikerspinnen voor iedereen! De 1e prijs werd gewonnen door: Bodhi en Denz Donkers, Sam Speekenbrink, Loek van Hassel, Tibo Cats, Evi van Bekkum, Nicky Cheung, Jax van Gils, Tijn Verstraten, Thijs Schoenmakers, Colin van Loon en Jens de Vries. Ook werd er nog 11x een 2e plaats en verschillende punten medailles -en bekers gewonnen op weg naar de gouden 500 puntenbeker! In Kaatsheuvel werd het Langstraat toernooi georganiseerd, een officieel Judo Bond Nederland-toernooi.
In de klasse tot 15 jaar was Ruben Soeters opnieuw TOP! In de onder 15 jaar mogen weer meer technieken dan onder 12 jaar. Soeters liet dit dan ook duidelijk zien in al zijn vijf gewonnen wedstrijden! Er werd gescoord met een lage schouderworp op knieën, een prachtige sutemi over het hoofd leverde een Ippon op, de heupworp om het hoofd en de macaroni-worp zorgde tevens voor winst. In dezelfde klasse waren er 4e plaatsen voor Aiden van Arendonk en Loek Timmers. In de onder 12 klasse was Colin van Loon wederom de beste in Kaatsheuvel met zijn top heupworp en vechtlust. In de laatste wedstrijd scoorde hij Ippon met een huizenhoge schouderworp. In deze klasse werd Nant van den Bogaart met 2 gewonnen wedstrijden heel mooi 4e! Andere toppers van Arashi waren Merijn Wurth met een prachtige schouderworp en een 2e plaats. Luuk van de Weijer werd 3e met goed grondwerk en 20 seconden houdgreep. In deze klasse werden Daley Post en Thijs Schoenmakers 4e. Pepijn van Loon liet zich tot 2 maal toe met een grote voorsprong verrassen. In zijn grote poule moest hij 6x de mat op en had er zeker een podiumplaats in gezeten. Op naar de Judo Bond wedstrijd in Tilburg. Volgende week is Arashi dus in Tilburg bij de Judo Bond Nederland op het Kruikentoernooi. Het volgende 500 puntentoernooi is in maart in de Haagse Beemden Breda Sinds kort is er op zaterdagmorgen Peuter-Ouder judo bij Arashi.

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Nieuws/Aktueel  >> 21 januari Terheijden & Kaatsheuvel